تابع مقایسه‌کننده آنالوگ در لوگو

در پروژه‌هایی که کنترلر لوگو مغز تصمیم‌گیری آنست، گاهی نیاز داریم که مقدار دو ورودی آنالوگ را با هم مقایسه کنیم، مثلاً در یک گلخانه، دو سنسور دما در دو سمت گلخانه نصب می‌کنیم و بسته به اینکه دما در کدام سمت کمتر یا بیشتر باشد، توسط خروجی‌های لوگو تصمیماتی اتخاذ می‌کنیم.. در لوگو این کار توسط بلوک Analog Comparator که زیر مجموعه دستورات آنالوگ در بخش Special Function است، انجام می‌پذیرد.

تابع مقایسه کننده آنالوگ در لوگو



شرح تابع Analog Comparator:

این تابع دو مقدار آنالوگ را در ورودی می‌گیرد، با یکدیگر مقایسه می‌کند و بسته به شرایط تعریف‌شده در بخش Parameter یک خروجی دیجیتال به ما می‌دهد.

عملکرد پایه‌ها:

ورودی Ax و Ay: سیگنال آنالوگ را به این پایه اعمال می‌کنیم. معیار مقایسه تفاضل Ax از Ay است. این سیگنال‌ها می‌توانند هر یک از موارد زیر باشد:

  • مستقیم از ورودی لوگو خوانده شود. ورودی 1 الی 4 در لوگو ایرانی و ورودی 1و2و7و8 در لوگو زیمنس، ورودی آنالوگ هستند. ولتاژ 0 الی 10 ولت را می‌توان به‌عنوان ورودی به CPU وصل کرد و مقدار 0 الی 1000 را در نرم‌افزار می‌خوانیم.
  • نتیجه محاسباتی باشد که در یک حافظه داخلی انجام‌شده است.AM1…AM6 در لوگو6، AM1…AM16 در لوگو7 و AM1…AM64 در لوگو8
  • ورودی‌های آنالوگ از شبکه. NAI1…NAI32 در لوگو7 و لوگو8
  • خروجی آنالوگ در شبکه. NAQ1…NAQ16 در لوگو7 و لوگو8
  • خروجی آنالوگ. AQ1,AQ2 در لوگو7 یا AQ1…AQ8 در لوگو8
  • شماره بلوک تابعی باشد که خروجی آنالوگ دارد.

خروجی Q: با توجه به تنظیم پارامترها که در بخش بعدی شرح می‌دهیم، خروجی می‌تواند صفر یا یک باشد.

تنظیم پارامترها:

مانند دیگر بلوک‌های نرم‌افزار LOGO Soft Comfort، با دوبار کلیک روی بلوک یا کلیک راست روی بلوک و انتخاب Block Properties وارد بخش تنظیمات می‌شویم، که 5 پارامتر تنظیمی داریم:

  1. Sensor: تعیین‌کننده نوع سیگنال آنالوگ است که می‌تواند ولتاژی، جریانی، PT100 و… باشد.
  2. Measurment Range: بازه اندازه‌گیری را مشخص می‌کند. همان‌طور که در بالا اشاره شد، عدد آنالوگ قرائت‌شده از ورودی‌ها و به طبع خروجی بلوک‌ها و …. می‌تواند بین 0 تا 1000 باشد. در این بخش می‌توانیم اعداد خارج از یک بازه معین را نادیده بگیریم.
  3. Gain و Offset: در این تابع همانند Analog Amplifier می‌توانید سیگنال ورودی را تقویت یا با عددی ثابت جمع کنید. ورودی‌ها ابتدا در گین ضرب می‌شوند و سپس با آفست جمع می‌شود. گین می‌تواند بین -10 الی +10 و آفست می‌تواند بین +10000 و -10000 باشد.
  4. Threshold: بازه on/off شدن خروجی را تعیین می‌کند. اگر تفاضل Ax از Ay به‌اندازه مقدار on باشد خروجی فعال و اگر برابر مقدار off باشد، خروجی قطع خواهد شد.
  5. P یا Decimal Places: که مربوط به تعداد رقم اعشار در محاسبات است که می‌تواند بین 1 الی 3 رقم اعشار باشد.

تنظیمات تابع مقایسه کننده آنالوگ در لوگو


نتیجه تابع Analog Comparator:

مقدار آنالوگ ورودی در پایه Ax و Ay در Gain ضرب و با مقدار آفست جمع/تفریق می‌شود، سپس مقدار تفاضل Ax از Ay محاسبه‌شده و با توجه به مقادیر تنظیم‌شده در پارامترها، نتیجه به‌صورت و 1 در پایه Q نمایان می‌شود.


در کلیپ زیر که به همت مهندس میرعبدالباقی تهیه‌شده است، با تابع مقایسه کننده آنالوگ بیشتر آشنا خواهید شد:



در ادامه آموزش لوگو زیمنس در این مقاله با عملکرد تابع Analog Comparator آشنا شدید. لطفاً نظرات خود را در بخش دیدگاه به ما اعلام کنید تا بتوانیم محتویات این آموزش را تکمیل کنیم.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

پنج × 5 =

X