ترسیم و شبیه‌سازی مدار فرمان برق‌صنعتی با CADe_SIMU

ترسیم و شبیه‌سازی مدار فرمان برق‌صنعتی با CADe_SIMU

نرم‌افزار و شبیه‌ساز CADe_SIMU برای شبیه‌سازی مدارهای فرمان و قدرت و PLC می‌باشد. این شبیه‌ساز بسیار کم‌حجم و کاربری آن بسیار ساده و آسان است، که برای رسم و شبیه‌سازی مدارهای فرمان و قدرت عالی می‌باشد. در این نرم‌افزار همه آیکون‌های موردنیاز برای رسم و طراحی مدارات در نوار ابزار آن قرار داده‌شده است. از قابلیت و ویژگی‌های نرم‌افزار CADe_SIMU می‌توان به شبیه سازی مدار فرمان، شبیه‌سازی مدارات قدرت، عیب‌یابی مدار، حالت مانیتورینگ هنگام شبیه‌سازی و… نام برد. در نسخه جدید این نرم‌افزار (ورژن ۳٫۰) دو PLC لوگو و سری ۱۲۰۰ زیمنس نیز اضافه‌شده است.

 

 

آموزش کار با CADe_SIMU:

در کلیپ زیر همراه با مهندس غفاری، نحوه ترسیم یک مدار ساده را یاد خواهید گرفت. در این فیلم نحوه ترسیم یک مدار خودنگه‌کنتاکتوری را فرا خواهید گرفت و پس از ترسیم، آن‌را تست می‌کنید:

 

در این کلیپ نحوه طراحی و تست مدار فرمان و قدرت راه‌اندازی الکتروموتور ‌به صورت چپ‌گرد و راست‌گرد، به‌صورت اتصال دائم و لحظه‌ای توسط مهندس غفاری آموزش داده شده است:

 

در این کلیپ نیز نحوه طراحی و تست مدار فرمان و قدرت راه‌اندازی الکتروموتور سه‌فاز آسنکرون توسط کنتاکتور به صورت دائم و کنترل از دو نقطه را یاد خواهید گرفت:

 

این فیلم نیز آموزش دیگری از این ‌نرم‌افزار شبیه‌ساز است که اگر با دیدن کلیپ‌های بالا ابهامی باقی مانده باشد، حل خواهد شد:

 

آموزش CADe_SIMU  به‌صورت PDF



نمونه مدارهای فرمان و قدرت:

برای یادگیری کامل این ‌نرم‌افزار نیاز به تمرین و ترسیم نقشه‌های گوناگون است. در اینجا ۷ نقشه برای دانلود و ترسیم قرارداده‌ایم. این نقشه‌ها به همت مهندس نورمحمدی تهیه شده است. نقشه‌های موجود در این فایل عبارتند از راه‌اندازی موتور سه‌فاز به‌صورت دائم از یک نقطه ( ساده و همراه با لامپ‌های سیگنال)، راه‌اندازی موتور سه‌فاز به‌صورت دائم و قابلیت کنترل از دو نقطه، ستاره-مثلت خودکار و دستی، ستاره-مثلث و چپگرد-راست‌گرد با استفاده از تایمر یک تیغه و دو تیغه

دانلود ۷ نمونه نقشه مدار فرمان و قدرت

 

تنظیمات پرینت در Cade_SIMU

در حالت عادی که اقدام به پرینت کنید، احتمالا متوجه خواهید شد که قادر به پرینت در برگه A4 نیستید و در ابعاد بسیار کوچکتری پرینت گرفته خواهد شد. در اینجا قدم به قدم تنظیمات درست را انجام خواهیم داد:

1- ابتدا روی علامت Zoom in در نوار ابزار بزنید تا صفحه کار منطبق بر سایز مانیتور شما شود. نکته اول در اینجاست که این چهارچوب یا اصطلاحا Template قابلیت بزرگ‌تر شدن ندارد و کل طرح شما باید در این یک صفحه جای شود. اگر طرح زیاد بود می‌توانید از منوی Windows>New Window یک صفحه جدید باز کنید.

بزرگ کردن میز کار در CadeSimu

 

2- از منوی File<Setting در بخش Format گزینه A4 Horizontal رو انتخاب ‌کنید و در قسمت Print Option مقدار Scale را برابر 2 قرار دهید.

تنظیمات میزکار

 

3- در مرحله آخر از منوی File<Printer Setup جهت کاغذ را روی LandScape  و سایز کاغذ را A4 انتخاب کنید و کار تمام است!

تنظیمات پرینتر

56 دیدگاه در نوشته “ترسیم و شبیه‌سازی مدار فرمان برق‌صنعتی با CADe_SIMU

  1. حسن گفته :

    سلام من دنبال نرم افزاریی هستم که وقتی مدار فرمان یا قدرت را طراحی کردیم بتونیم میزان جریان و یا ولتاژ رو دو سر موتور را ببینیم منظور اینکه تو مدار قدرت امپرمتر و ولتاژمتر هم بشود گذاشت و توان رو دید

  2. علی گفته :

    سلام خسته نباشید
    ممنونم از لطف شما مهندسین محترم
    میخواستم راهنمای کنید برای استفاده از کنترل فاز داخل برنامه باید چکار کنم

  3. امید گفته :

    با سلام . ببخشید در قسمت لاجیک ، ایکونهای I/O و یا خروجی Q و خیلی از بلوکهای دیگه در لاجیک وجود ندارد .. تین ایکون ها در کجای نرم افزار هستند ؟

  4. بهروز خلیلی گفته :

    سلام ممنون از شما
    نرم افزار خوبیه ولی HELP ان فعال نیست و یا بنده نتوانستم آن را فعال کنم. ضمنأ نحوه اتصال جک دو طرفه را میشه لطفأ توضیح دهید

  5. مهدی گفته :

    سلام من لبتاب ندارم واسه اموزش میتونید یه برنامه اندرویدی برام معرفی کنید که همینکارو برام انجام بده

  6. امید گفته :

    سلام..نرم افزار من در حالت شبیع ساز شستی اجرا میشه ولی بوبین کنتاکتور وصل نمیشه مدار برای تست بستم نول رو هم متصل کردم..

  7. علی گفته :

    دوست عزیز با عرض سلام و خسته نباشید متاسفانه لینک های دانلود از دسترس خارج شدن، اگه میشه اصلاح بفرمایید چون جز سایت شما جای دیگه ای برای دانلود نسخه فارسی وجود نداره…

  8. پویا گفته :

    سلام تایمر مدار فرمان با زدن شستی تیغه اش عمل میکنه و بعد زمان شماری رو انجام میده چجوری میشه تنظیمش کرد بعد از زمان شماری عمل کمه

    • مدیر سایت گفته :

      سلام. یک فایل آموزشی PDF در بالا اضافه کردم. لطفا ملاحظه کنید اگر رفع ابهام نشد، مجدد پیام دهید تا آموزش بهتری آماده کنم.

  9. سعید گفته :

    با عرض سلام و خسته نباشید و ضمن تشکر فراوان از مطالب مفیدتون
    مدار ستاره مثلث اتوماتیک که گذاشتین ،تایمر عمل می‌کنه ولی کنتاکتور ۴ لحظه ای فعال میشه و دوباره حالت ستاره فعال میشه
    لطفاً راهنمایی بفرمایید

    • مدیر سایت گفته :

      سلام
      مدارهایی که در این بخش به عنوان مثال قرارداده این، تنها به عنوان نمونه است و به صورت جمع آوری از سطح اینترنت است. با کمی آشنایی با قطعات و ترسیم مدار، خودتون میتونید با تبحر به دست آمده مدار را تصحیح کنید.

  10. امیر گفته :

    با سلام.بنده دنبال مقاله ای هستم که کار با تمام قسمتهای نرم افزارو داشته باشه.مثلا تو همین مدار نمیدونم تیغه بسته بی متال تو کدوم قسمت هست .درضمن قسمتهای که مربوط به plc لوگوهست هم توضیح بده

    • مدیر سایت گفته :

      سلام
      آموزشها معمولا بصورت کلی بیان می‌شود و اگر جزیی‌تر از این باشد، حجم و زمان بسیار زیاد خواهد شد. در واقع هدف از این آموزش‌ها فقط آشنایی با بخش‌های گوناگون نرم‌افزار است و وقتی مثلا آموزش قراردادن المان‌ها از کتابخانه توضیح داده می‌شود، لازمست تا المان‌های دیگر را خود در کتابخانه جستجو کنید و بیابید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

هجده − هفت =

X