یکی از قابلیت های جدید LOGO! 8، قابلیت اتصال به شبکه محلی و اینترنت میباشد. این اتصال در سادهترین حالت میتواند به کمک یک مودم و کابل شبکه برقرار گردد. در صورتیکه مودم از نوع WIFI باشد میتوان از طریق گوشیهای هوشمند، تبلت یا لپ تاپ و با کمک اپلیکیشن های ارائه شده یا وب سرور با کنترلر ارتباط برقرار نمود. در لوگو ۸ همچنین، توسط دو ماژول CMR2020 و CMR2040 امکان کنترل از راه دور از طریق ارسال پیامک نیز جود دارد. تفاوت اصلی این دو ماژول در آن است که CMR2020 از شبکه۲G و ماژول CMR2040 از شبکه ۴G پشتیبانی می کند. در ادامه خواهیم دید که کنترل لوگو با SMS چگونه انجام میگیرد.
CMR مخفف Communication Module Radio به معنای ماژول ارتباط رادیویی است. این ماژول ها علاوه بر ایجاد امکان ارسال و دریافت پیامک، دارای ماژول GPS بوده که موقعیت و ساعت را دریافت و تنظیم می کند. همچنین این ماژول توانایی ارسال ایمیل را نیز دارا بوده و در ارتباط های وب سرور از پروتکل امن Https در انتقال اطلاعات استفاده می نماید. ماژول CMR از دو سایز سیم کارت میکرو سیم و نانو سیم پشتیبانی میکند.
همچنین با اتصال کارت حافظه می توان حجم حافظه داخلی آن را افزایش داد.

این ماژول ها به دو شکل در سیستم اتوماسیون مورد استفاده قرار می گیرند:
- به عنوان یک ماژول ارتباطی برای کنترلر لوگو که از این طریق میتوان، تمامی مقادیر ورودیها، خروجیها، بیتهای حافظه و وضعیت برنامه را از طریق نرم افزار موبایل (LOGO! App) مانیتور نمود و یا مقادیر را تغییر داد. همچنین در صورت بروز خطا میتوان از طریق پیام کوتاه، از نوع خطا مطلع گردید.
- این ماژول میتواند بصورت مستقل (Stand Alone) نیز مورد استفاده قرار گیرد. در این حالت، دو ورودی و دو خروجی موجود روی این ماژول، برنامه ریزی شده و بسته به مقادیر ورودی و فرامین ارسالی از طریق شبکه ارتباطی، خروجی ها را قطع و وصل می نماید.
ماژول CMR2020 / 2040 دارای دو عدد کانکتور آنتن میباشد. XR01 محل اتصال آنتن GPS و XR02 محل اتصال آنتن موبایل میباشد. عکس سمت راست آنتن موبایل و سمت چپ آنتن GPS می باشد.

کاتالوگ ماژول CMR2020 و CMR2040
جهت کسب اطلاعات فنی بیشتر پیرامون این دو ماژول، مطالعه کاتالوگ آنها پیشنهاد میگردد.
تنظیمات ماژول CMR2020 و CMR2040
تمام آنچه که برای کنترل لوگو با SMS نیازست توسط این دو ماژول انجام میگیرد و تمام تنظیمات و پیکربندی ماژول از طریق محیط وب سرور است. به صورت پیشفرض شرکت زیمنس IP 192.168.0.3 برای این ماژول اختصاص داده و برای ارتباط با ماژول بایستی برای سیستم IP192.168.0.x در نظر گرفته شود. پس از تنظیم IP سیستم در اولین مرحله در صفحه مرورگر ویندوز باید IP ماژول وارد شود که پس از برقراری ارتباط، نیاز به نام کاربری و رمز عبور خواهد بود.( به صورت پیشفرض هر دو admin میباشند)
جهت دسترسی به ماژول از طریق وب سرور کافیست تا ماژول را از طریق کابل شبکه به رایانه متصل نمود، سپس مرورگر اینترنت ( مثل Internrt Explorer , Chrome , Opera , …) را باز کرده و در خط آدرس آن عبارت ۱۹۲٫۱۶۸٫۰٫۳ را تایپ و کلید Enter را بفشارید. درصورتیکه اتصال برقرار باشد، پنجره ای مشابه زیر باز خواهد شد.

از طریق منوی سمت چپ میتوان تمام تنظیمات ماژول را انجام داد. مهمترین تنظیمات عبارتند از:
- زبانه LAN
- زبانه WAN
- زبانه SMS در WAN
- زبانه User/groups
- زبانه Monitoring
در ادمه به شرح هر یک از موارد فوق خواهیم پرداخت.
تنظیمات زبانه LAN
از این منو می توان برای تغییر IP استفاده نمود. (IP پیشفرض ۱۹۲٫۱۶۸٫۰٫۳ می باشد)
توجه فرمایید که درصورت تغییر IP، برای دسترسی به آن باید IP جدید را در نوار آدر مرورگر اینترنت خود تایپ نمایید!!!

تنظیمات زبانه WAN
در این منو می توان تنظیمات سیمکارت از قبیل پین کد، رومینگ و … را فعال کرد.

تنظیمات زبانه SMS در WAN
تیک Allow Receipt را بزنید تا ارتباط دو طرفه فعال گردد، تا بتوان از طریق ارسال پیامک به ماژول عملیات مربوطه انجام شود.

تنظیمات زبانه User/groups
در این قسمت کاربران به کنترلر معرفی و میزان سطح دسترسی آنها تعیین میگردد.
برای این ماژول میتوان حداکثر ۲۰ کاربر معرفی کرد. برای هر کاربرد نیاز به تنظیم موارد زیر می باشد:
- نام کاربرری و رمز عبور
- تنظیم Allow receipt of SMS message ، آیا این کاربر اجازه فرمان به ماژول از طریق SMS را دارد. با Yes یا No سطح دسترسی تعیین می گردد.
- تنظیم Phone number of this user can be changed using SMS ، آیا به این کاربر اجازه تغییر شماره موبایل داده شود. با Yes یا No سطح دسترسی تعیین می گردد.

تنظیمات زبانه Monitoring
در قسمت Monitoring که در اصل مهمترین بخش تنظیمات می باشد، میتوان نحوه ارسال و دریافت SMS بر اساس رویدادهای مختلف را تنظیم نمود. همچنین تنظیم متن ارسالی برای کاربران، در این قسمت قابل تنظیم می باشد.
از دیگر امکانات این صفحه افزودن پارامترهای مختلف جهت کنترل است، به عنوان مثال یک حافظه برای ذخیره مقدار AI1 در نظر گرفته شده است، برای بررسی مقدار این حافظه و تغییرات آن و ارسال SMS متناسب با این تغییرات، نیاز است تا این حافظه برای ماژول معرفی شود، که فرایند مذکور در صفحه انجام میگیرد.

تنظیمات زبانه ها در قسمت Monitoring
چنانچه از ماژول CMR در کنار لوگو استفاده میگردد، لازم است تا لوگو مربوطه در این قسمت به ماژول معرفی شود. معرفی لوگو از طریق وارد کردن IP آن در زبانه LOGO! BM انجام می گیرد.همچنین در این بخش می توان زمان بروزرسانی اطلاعات را نیز تنظیم نمود.

پس از معرفی LOGO نیاز است، متن SMS های مختلف در زبانه Message texts مشخص شود.

در هر پروژه پارامترهایی نیاز به کنترل دارند، پارامترهایی از قبیل :
- I – Digital Input
- Q – Digital Output
- M – Digital Flag
- AI – Analog Input
- AQ – Analog Output
- F – Function Key
- C – Cursor Key
- S – Digital Shift Register
- PS – Program Status
- CS – Communication Status
- VM – Variable Memory
تمام این پارامترها در سربرگ Signal definitions قابل تعریف هستند.
اما پس از تعریف پارامترها نیاز است،Event هر یک معرفی شود، به بیانی دیگر در صورت چه تغییری بر روی این پارامتر Event رخ دهد. مثلا اگر I1 به عنوان یک پارامتر تعریف شود، برای I1 سهEvent به صورت زیر وجود دارد :
- Change to 0
- Change to 1
- Change
تنظیمات Event برای تمام پارامترهای در سربرگ Event میباشد.

اما پس از تعریف Event بایستی در سربرگ Actions عملیات مورد نظر تعریف شود. Action میتواند ارسال SMS ، فعال و یا غیر فعال شدن یک خروجی و … باشد.

در گام آخر تنظیمات کنترل لوگو با SMS سربرگ Assignments مربوط به ارتباط دادن Event ها و Action ها میباشد، به بیانی دیگر در این قسمت بایستی تعریف نمود متناسب با هر Event چه Action رخ دهد.

در دو کلیپ زیر بهتر با نحوه تنظیم CMR2020 و CMR2040 برای کنترل لوگو با SMS آشنا خواهید شد:
منابع:
- زیمنس
- پارت کنترل
با سلام .انشالله در تمام زندگی موفق باشید .اطلاعات سایت عالی .ممنون
ساییتتون عالیه
ممنون از اظهار لطفتون.