قصد داریم تا در این مقاله بهصورت جامع، انواع درایو و اینورترهای زیمنس را بررسی کنیم و نحوه نصب و پیکربندی آنها را شرح دهیم. همچنین میتوانید راهنمای نصب فارسی همه مدلها را دانلود کنید. پس با آموزش نصب درایو زیمنس همراه باشید….
همچنین بخوانید:
درایو زیمنس G110

G110 درایوی با سایز کوچک، رنج توانی محدود و توابع پایه برای کاربردهای صنعتی ساده در مد کنترلی V/f میباشد. این درایو از برق تکفاز استفاده میکند و قابلیت اتصال به نرمافزار STARTER و کی پد BOP را داراست. G110 جزو درایوهای ارزان و ایده آل از خانواده SINAMIC برای سیستمهای توان پایین است.
ویژگیها :
- سیم بندی آسان
- پارامتر دهی سریع و آسان از طریق BOP
- پارامتر دهی از طریق نرمافزار STARTER
مشخصات فنی:
- محدوده ولتاژ و توان ۱Ph 200 – ۲۴۰ VAC / 0.12-3 KW
- مدهای کنترلی Linear V/f و quadratic V/f و Multipoint V/f
موارد کاربرد:
- فن و پمپ
- کانوایرهای صنایع غذایی و بستهبندی
- درایو موتور دربهای ساختمانی و فروشگاهی
- درایو موتور تابلوهای تبلیغاتی گردان و….
درایو G120
درایو G120 sinamics ساخت زیمنس برای کاربردهایی نظیر بالابر، آسانسور، پلهبرقی ، جرثقیلهای سقفی، نوار نقاله یا برای کنترل موتورهای فن، پمپ ، کمپرسور، دریل و وسایل ماشینکاری نیز استفاده کرد.
ماژولهای قدرت موجود برای این درایو، محدوده توان ۰.۳۷ کیلووات تا ۲۵۰ کیلووات را در برمیگیرد و در فریمهای A و B و C و D و E و F و GX عرضه میشود. از کی پدهای مدل IOP و BOP و ۲ BOPمیتوان برای اتصال به برد کنترلی و پروگرام نمودن درایو، و برای نمایش متغیرهای درایو، استفاده نمود .
در کلیپ زیر بیشتر با قابلیتهای درایو G120 آشنا خواهید شد:
همچنین در ادامه با چگونگی نصب این درایو آشنا خواهید شد:
بخش اول: آشنایی با سختافزار G120
بخش دوم: آشنایی با پنل IOP
بخش سوم: تنظیمات و راهاندازی G120
در فیلم زیر که به همت مهندس علیرضا دهقانی تهیه شده است، با نحوه شبکه کردن درایو G120 با S7-1200 در مد Position آشنا خواهید شد:
درایو SINAMICS V20
درایو زیمنس موتور AC سری V20 زیمنس جز محصولات سفارشی و اقتصادی شرکت زیمنس میباشد. با توجه به اینکه امروزه نیاز به ساخت ماشینآلات با حداقل هزینه ، سفارشی و اتوماسیون کامل، بیشتر و بیشتر احساس میگردد، زیمنس تلاش کرده تا این خواسته را با درایو کوچک SINAMICS V20 پاسخ دهد. سه مشخصه اساسی درایو V20 را میتوان نصب آسان، راهاندازی آسان و صرفهجویی در هزینه دانست. SINAMICS V20 دارای طراحی کمحجم بوده و میتواند بهصورت مستقل جهت نیازهای خاص و یا کاربردهای مختلف نظیر پمپها، کمپرسور، کانوایر و تسمهنقاله و فنها مورداستفاده قرار گیرد.
اینورتر زیمنس V20 در مدلها و فریمهای مختلفی تولید میگردد:
- برای برق ورودی تکفاز ۲۳۰ ولت در رنج توان ۰.۱۲ تا ۰.۳ کیلووات
- برای برق ورودی سه فاز ۴۰۰ ولت ، در محدوده توان ۰.۳۷ کیلووات تا ۱۵ کیلووات
قابلیتهای سختافزاری V20:
- ۴ ورودی دیجیتال
- ۲ ورودی آنالوگ
- ۱ خروجی ترانزیستوری دیجیتال
- ۱خروجی رلهای
- ۱خروجی آنالوگ
- ۱ پورت سریال rs485
آشنایی با امکانات و ویژگیهای درایو V20
آموزش پیکربندی و تنظیمات V20: این فیلم به همت مهندس علیرضا دهقانی تهیه شده است.
خانواده میکرو مستر زیمنس
مگه ممکنه که آموزش نصب درایو زیمنس باشه و صحبتی از میکرومستر نشه؟ بریم در ادامه آموزش این سری پرمصرف رو داشته باشیم!!
خانواده میکرومستر (MicroMaster) برای کاربردهای عمومی طراحیشدهاند. این دسته از درایوهای زیمنس از پرفروشترین درایوها در صنایع مختلف است. از ابتدا میکرو مستر در چهار مدل۴۱۰,۴۲۰,۴۳۰,۴۴۰ تولید میشده، که البته مدل ۴۱۰ از سال ۲۰۰۷ تولید نمیشود، ولی سه مدل دیگر در رنجهای توانی ۰.۱۲ تا ۲۵۰ کیلووات تولید میشود. در ادامه با مشخصات و کاربرد هر از این مدلها آشنا خواهید شد و میتوانید راهنمای نصب فارسی آنها را نیز دانلود کنید.
اینورتر میکرومستر ۴۲۰
کاربرد این اینورتر در پروژههایی نظیر کنترل کانوایر است، که پروسه کنترلی آنها پیچیده نبوده و نیاز بهسرعت های مختلف است. این مدل همچون دیگر درایوهای زیمنس ماژولار بوده و بهراحتی امکان نصب پنل کنترلی و ماژول ارتباطی وجود دارد. همچنین در طراحی میکرومستر۴۲۰ علاوه بر مدارهای کنترل سرعت، حفاظتهایی در برابر ولتاژ اضافه یا جریان کشی اضافه طراحیشده است. از این درایو در ساخت بسیاری از ماشینآلات نظیر ماشینهای لباسشویی غولپیکر شرکت سویسی Schulthess استفاده میشود.
در فیلم زیر با نحوه راهاندازی درایو micromaster 420 با شبکه profibus آشنا خواهید شد. با تشکر از مهندس محمود باقری برای تهیه این آموزش ارزشمند
اینورتر میکرومستر ۴۳۰
درایوهای ۴۳۰ زیمنس علاوه بر قابلیتهای ۴۲۰، توابع خاص مربوط به کنترل فن و پمپ نیز در آن طراحیشده است، همچنین قابلیت اتصال سنسور PTC (محافظت حرارتی موتور) در این درایو وجود دارد. از دیگر امکانات این درایو میتوان قابلیت تشخیص حالت بیباری در پمپ را نام برد که از عملکرد پمپ در حالت بیباری جلوگیری میکند. اینورتر MM430 از ماژول BOP2 استفاده میکند که با مدلهای دیگر Micromaster متفاوت است و دلیل این تفاوت فانکشنهای مختص فن و پمپ است.
اینورتر میکرومستر ۴۴۰
یک درایو، یک کنترلر،یک محافظ و بهطورکلی یکراه حل جامع برای استفاده در پروسههای پیچیده صنعتی است. ۴۴۰ علاوه بر قابلیتهای قبلی توانمندی اجرای حلقههای کنترلی را داراست. میکرومستر ۴۴۰ دارای یک PLC داخلی بوده که امکان برنامهنویسی را برای اپراتور فراهم میکند. این مدل از لحاظ حجم بسیار کوچک است، یعنی درایو MM440 در توان برابر، حجم کوچکتری را نسبت به برندهای مشابه اشغال میکند که این قابلیت باعث کوچکتر شدن فریم، کوچک شدن تابلو کنترل و درنتیجه کاهش هزینهها میشود. مهمترین کاربرد این درایو در پالایشگاه ،تصفیهخانهها و کارخانهها میباشد.
در کلیپ زیر مهندس ماهر نحوه کنترل اینورتر میکرومستر از طریق کامپیوتر و سیستم OPC SERVER را شرح میدهند:
آموزشی مفید
در پایان ” آشنایی با روشهای توقف در درایو زیمنس” را برای شما عزیزان آماده کردهایم، که امیدواریم مفید باشد:
در این مقاله تلاش کردیم تا بصورت جامع آموزش نصب درایو زیمنس را برای شما عزیزان آماده کنیم. امیدواریم که برای شما مفید بوده باشد. لطفا نظرات خود را برای ما کامنت کنید.
هر گونه سوال در مورد راه اندازی درایوهای زیمنس از جمله sinamics v20 , g120 , s120 , و میکرومستر و simovert دارید از بزرگ درایو من زیمنس در ایران جناب مهندس محمود باقری با شماره 09388554802 بپرسید.
با سلام
آیا امکانش هست که از راه اندازی سرو موتور ها با simodrive 611u مطلبیی برای استفاده بزارید؟
ممنون
سلام. به واحد مربوطه ارجاع میدم
سلام وقت شما به خیر برای راه اندازی درایو سینامیک g120 به صورتی که فرمان از ورودی i صفر باشه و فرکانس از پی ال سی بگیره ورودی با استارتر درایو ورودی i صفر رو روی p840.0 و ورودی آنالوگ رو روی pkz1 گذاشتم درایو فرکانس رو درست از پی ال سی میگیره و با فعال شدن ورودی ران میشه ولی موتور حرکت نمیکنه و همچنین بعد از چند ثانیه درایو متوقف میشه علت رو میدونید ؟
ممنون میشم کمک کنید
سلام
سوالی داشتم راجع به دوودرایو زیمنس با تایپهای6sl3210-1pe33-0cl0و 6sl3244-1pe33-0bb12-1fa0آیا این دو درایو فیلتر ورودی خروجی دارند؟ و اگر ندارند برای استفاده جهت موتورهای ۵۵ و۷۵ و۱۳۲ باید چوک در ورودی خروجی گذاشت؟
سلام. متاسفانه در این رابطه اطلاعی ندارم. به منوال رجوع کنید یا از فروشندگان درایو زیمنس پرس و جو کنید
سلام.اساتیدبزرگوارعالی هستش.زکات دانش .آموزش هست.منم هرچقدر بتوانم به دیگران دانش آموخته های خودم رادراختیاردیگران قرار میدم ممنون از راهنمایی وبزرگواریتان
سلام. سپاس از شما. اگر پیشنهادی یا انتقادی دارید با آغوش باز پذیرا هستیم
سلام و خسته نباشید خدمت سروران.بنده دستور جاگ رو برای یه موتور پاک کردم و الان نمیتونم درستش کنم.واجب لازمه که موتورم دستور jog رو داشته باشه .میشه کمکم کنید راه بندازمش.
سلام. متاسفانه اطلاعات کافی در این زمینه نداریم. پیشنهاد میکنم به شماره ۰۹۳۸۷۱۹۹۰۷۵ در تلگرام پیام دهید تا لینک گروه پشتیبانی خدمتتان ارسال و سوال خود را آنجا مطرح کنید.
با سلام
یک درایو g120 در اختیار داریم میخواعیم با ورودی دیجیتال و بدون profibus استارت کنیم امکانش باشه راهنمایی کنید ممنون میشم
سلام
ابتدا وارد منو بشید، منو۰، منو ۰۱ اونجا می تونید نوع کنترل رو تغییر بدید.
ببخشید تو قسمت پارامتر ها کدوم پارامتر میشه؟؟؟ پارامتر هاش زیاده نتونستم پیداش کنم
سلام. در حال نگارش یک مقاله جامع در رابطه با کار با پارامترهای درایو زیمنس هستیم. به محض اینکه کامل شد، لینک در همین جا خدمتتان ارسال میگردد.
سلام ودرود برشما تهیه کنندگان این سایت
باید عرض کنم که این سایت ازنظر فنی بسیار خوب وازنظر آموزشی بسیارمفید برای افرادی که میخواهند دراین زمینه ها فعالیت نمایند وامیدوارم خداوند بشما قدرت وقوتی دهد که روز به روز سایت پربارترشود وسلسله آموزش ها طوری تنظیم شود که مفید برای کلیه مقاطع (هنرستانها ، آموزشکده ها و دانشگاه ها ) رشته برق باشد ازخداوند طول عمر با عزت برای شما آرزو مینمایم
سلام
ممنون از اظهار لطفتون. هدف چیزی جز این نیست، چنانچه کاستی در سایت وجود دارد، با آغوش باز پذیرا هستیم و خوشحال میشیم که گوشزد کنید.سپاس