آموزش برنامه‌نویسی آنالوگ در لوگو

برنامه‌نویسی آنالوگ در لوگو

بسیاری از سنسورها در صنعت ،کمیت‌های فیزیکی مانند دما،فشار و .. را حس کرده و متناسب با مقدار آن‌ها این کمیت‌ها را به ولتاژ یا جریان الکتریکی تبدیل می‌کنند. سیستم آنالوگ دارای اعداد استاندارد است و ما می‌توانیم این سیگنال‌ها را با اتصال به لوگو قرائت و کنترل کنیم. در این مقاله قصد داریم تا به‌صورت جامع برنامه‌نویسی آنالوگ در لوگو را آموزش دهیم.


این مقاله از سلسله مقالات آموزش لوگو است:

[irp posts=”15751″ name=”کامل‌ترین مرجع نرم‌افزار و آموزش لوگو”]


سیگنال‌های آنالوگ قابل اتصال به لوگو، عبارت‌اند از:

  1. ولتاژ 0 تا 10 ولت
  2. جریان 0 تا 20 میلی‌آمپر
  3. جریان 4 تا 20 میلی‌آمپر

ردیف 1 را می‌توان به کنترلر مرکزی لوگو متصل کرد ولی برای اتصال سیگنال‌های آنالوگ ردیف 2 و 3 باید از کارت‌های جانبی (Expantion Card) مخصوص استفاده کرد.


اتصال سیگنال آنالوگ به لوگو

دو راه برای اتصال سیگنال آنالوگ به لوگو وجود دارد:

  1. ورودی‌های 1 الی 4 روی لوگو ایرانی در مدل 24 ولت و در لوگو زیمنس ورودی‌های 1 و 2 و 7 و 8 در مدل 24ولت (این ورودی‌ها فقط می‌توانند ولتاژ 0 تا 10 ولت را بخوانند)
  2. استفاده از ماژول افزایشی AM2، این ماژول‌ها به‌صورت کارت توسعه (Expansion) به CPU متصل می‌شود و همه انواع سیگنال‌های آنالوگ را پشتیبانی می‌کند. این ماژول‌ها فقط در لوگو زیمنس قابل استفاده است.


در ادامه ابتدا انواع ماژول‌های آنالوگ زیمنس را بررسی می‌کنیم و در انتها نحوه برنامه‌نویسی آن را در قالب یک کلیپ آموزش خواهیم داد.

توجه:برای اتصال ورودی‌های آنالوگ باید از سیم‌های به هم تابیده و ترجیحا شیلددار و در مسافت‌های کوتاه (کمتر از 10 متر) استفاده کرد. اگر سیم از نوع شیلددار بود، شیلد آن باید به ترمینال PE متصل گردد.


ماژول AM2 ولتاژی-جریانی

در شکل زیر یک نمونه کارت AM2 و نحوه اتصال سنسور و تغذیه به این ماژول را مشاهده می‌کنید، اگر سیگنال از نوع جریانی باشد آن را به پایه‌های I1 و M1 یا I2 وM2 وصل می‌کنیم و اگر سیگنال از نوع ولتاژی باشد به پایه‌های M1،U1 یا M2،U2 متصل می‌کنیم.برای اتصال زمین مدار و شیلد سیم نیز از ردیف ترمینال PE استفاده می‌کنیم. در شکل زیر برای نشان دادن ورودی ولتاژی از یک مقاومت متغیر استفاده شده است.

ماژول AM2 ولتاژی-جریانی|کارت ورودی آنالوگ لوگو

 


ماژول AM2 PT100 یا AM2 RTD

سنسور PT100 برای اندازه‌گیری دما و از خانواده RTD است، که دارای انواع دو، سه و چهار سیمه است که نوع سه سیمه آن متداول‌تر است. در تصویر زیر نمونه‌ای تز سنسور 2 و 3 سیمه را مشاهده می‌کنید:

سنسور 2 و 3 سیمه PT100

با توجه به حساسیت عملکردی PT100 و نیاز به‌دقت بالا در پروسه‌های کنترل دما، ماژولی جداگانه به نام AM2 RTD توسط زیمنس عرضه‌شده است. به این ماژول می‌توان 2سنسور PT100 از نوع 2 یا 3 سیمه متصل کرد:

  • برای اتصال سنسور دو سیمه باید بین ترمینال‌های (IC1 و M1+) یا (M2+ و IC2) یک اتصال کوتاه برقرار کرده و یک سر PT100 و سر دیگر PT100 را هم به M1 یا M2 وصل کرد.
  • برای اتصال PT100 سه سیمه به این ماژول، هر یک از ترمینال‌های (IC1 و M1+) یا (IC2 و M2+) را به دو سیم هم‌رنگ PT100 و سر دیگر را به M1- یا M2- متصل کنید.

ماژول AM2 PT100 یا AM2 RTD|کارت ورودی آنالوگ لوگو

برای جلوگیری از ایجاد مقادیر نوسانی آنالوگ در هنگام استفاده از AM2 باید موارد زیر را رعایت کرد.

  1. باید شیلد کابل سنسور را به‌صورت صحیح به ترمینال PE متصل کرد.
  2. تا جایی که امکان دارد فاصله سنسور کوتاه تا لوگو کوتاه باشد و از وصله‌کردن سیم خودداری شود. طول کابل سنسور از 10 متر نباید تجاوز کند.
  3. حتماً از سنسورهایی با کابل شیلددار استفاده شود.
  4. اگر منبع تغذیه ترمینال شیلد داشت، آن را به ترمینال PE کارت AM2 PT100 متصل کنید، در غیر اینصورت اگر دیدید که اندازه‌گیری دما با خطا روبروست، زمین منبع تغذیه را به ترمینال PE متصل کنید.


کارت خروجی آنالوگ

توسط این کارت می‌توان خروجی آنالوگ تولید کرد و برای کنترل انواع تجهیزات نظیر SSR های آنالوگ در کنترل PID دما، کنترل درایوهای موتور یا کنترل میزان بازشدن دریچه شیر برقی استفاده کرد. کارت خروجی آنالوگ لوگو زیمنس که با مشخصه AM2 AQ شناخته می‌شود، دارای دو خروجی آنالوگ است. تغذیه این ماژول 24ولت بوده و قابلیت تولید ولتاژ 0 الی 10 ولت یا جریان 4 الی 20 میلی‌آمپر را دارند.برای سیم‌کشی ماژول آنالوگ خروجی لوگو:

  • برای خروجی ولتاژی از پایه‌های M1,V1+ یا M2,V2+ استفاده می‌شود. امپدانس بار باید حداقل 1 کیلواهم باشد.
  • برای خروجی جریانی باید از ترمینال‌های M1,I1 یا M2,I2 استفاده می‌شود.امپدانس بار باید حداکثر 250 اهم باشد.

نحوه سیم بندی AM2 AQ مانند شکل زیر است:

کارت خروجی آنالوگ|کارت خروجی آنالوگ لوگو

توجه: داخل این کارت دو مبدل دیجیتال به آنالوگ وجود دارد. برای بالا بردن دقت،هر بخش از یک تغذیه مجزا استفاده می‌کند به همین علت این کارت دو ورودی برای تغذیه دارد.


در این ویدیو به بررسی ورودی‌های آنالوگ و نحوه برنامه‌نویسی آنالوگ در لوگو پرداخته‌ایم.


این کلیپ نیز به همت مهندس میر عبدالباقی تهیه شده است، ابهامات کلیپ بالا در این کلیپ برطرف خواهد شد:


در ادامه آموزش لوگو در این مقاله با برنامه‌نویسی آنالوگ در لوگو ، انواع ماژول افزایشی آنالوگ و نحوه برنامه‌نویسی آن‌ها آشنا شدیم. اگر سوالی برایتان باقی مانده، برای ما کامنت کنید تا به کمک شما این آموزش را تکمیل‌ کنیم.

2 دیدگاه در نوشته “برنامه‌نویسی آنالوگ در لوگو

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

7 + 5 =

X