رجیسترهای 16بیتی Recipe در HMI دلتا

رجیسترهای 16بیتی در HMI دلتا

در مقاله قبلی در مورد انواع حافظه‌ها در HMIهای دلتا صحبت کردیم. چنانچه با حافظه‌های در دسترس HMI دلتا آشنایی ندارید، پیشنهاد می‌کنم که ابتدا آن مقاله را مطالعه کنید. در ادامه قصد داریم تا با رجیسترهای 16بیتی در HMI دلتا آشنا شده و نحوه فراخوانی و استفاده از این رجیسترها را یاد گیریم.

 

رجیسترهای 16بیتی Recipe

جهت فعال کردن رجیسترهای 16بیتی و انجام تنظیمات مربوط به آن‌ها باید وارد منو Option شده و Recipe را انتخاب کنید.

انتخاب Recipe در منویOption در HMI دلتا

 


رجیسترهای اختصاص داده‌شده به رجیسترهای 16بیتی Recipe ، RCP ، *RCP ، RCPNO و RCPG هستند.

رجیسترهای اختصاص داده‌شده به رجیسترهای 16 بیتی


با انتخاب Option>Recipe با پنجره زیر باز خواهد شد:

پنجره Recipe در HMI دلتا

بخش‌های مختلف پنجره فوق عبارتند از:

  1. برای فعال‌‎کردنRECIPE های 16بیتی ، باید گزینه ENABLE را فعال کنید.
  2. در این قسمت می‌توانید محل ذخیره‌سازی دیتا را به‌صورت HMI ، SDcard یا USB مشخص کنید. اطلاعات این رجیسترها به‌صورت فایل CSV ذخیره خواهد شد.
  3. در فیلد Length تعداد ستون‌ها را مشخص کنید.
  4. در این قسمت تعداد Group یا سطر جدول Recipe مشخص می‌شود.
  5. آدرس شروع‌کنندهRecipe ها در این بخش مشخص می‌شود . می‌توانید از رجیسترهای داخلی HMI استفاده کنید .
  6. برای استخراج تنظیمات انجام‌شده باید روی گزینه Input کلیک کنید.
  7. می‌توانید تنظیمات خود را به‌صورت فایل با فرمت .CSV و یا به‌صورت .RCP ذخیره کنید.
  • شرح گزینه Save: اگر فرمت فایل را .RCP انتخاب کنید می‌توانید آن را با انتخاب گزینه Open در برنامه‌های دیگر نیز باز کنید.
  • شرح گزینه Reset: تمامی تنظیمات انجام‌شده ، پاک می‌شوند
  • شرح گزینه Clear: فقط مقادیر اختصاص داده‌شده به هر Recipe پاک می‌شوند .
  • شرح گزینه Print: می‌توانید از جدول و مقادیر Recipe چاپ بگیرید.

توجه: با انتخاب L در فیلد Length و انتخاب G در فیلد Group ، در نهایت تعداد رجیسترهای Recipe برابر حاصلضرب این دو مقدار خواهد بود:

تعداد رجیسترهای Recipe

RCP

تعداد RCPها برابر با L*(G+1) خواهد بود. برای Recipe ها یک ردیف بافر قرار داده‌شده که رجیسترهای اولیه را شامل می‌شود.

تعداد RCPها

یک مثال از RCP

در مثال بالا L=3 و G=3 می‌باشد ، بنابراین شماره RCP بین 0~11 خواهد بود و اگر عددی خارج از این محدوده انتخاب کنید با پیام زیر مواجه خواهید شد.

پنجره خطا در تنظیمات اشتباه


اگر محل ذخیره‌سازی Recipe ها را ، USB و یا SDcard انتخاب کنیم ، بیشترین فضایی که توسط Recipe ها اشغال خواهد شد ، معادل L*G= 4194304 خواهد بود .برای مشاهده حجم اشغال‌شده توسط Recipe های 16بیتی ، وارد منو View شده و گزینه Memory List را انتخاب کنید.

پنجره Memory List در HMI دلتا


اگر محل ذخیره‌سازی دیتا را به HMI انتخاب کنید ، با قطع شدن ولتاژ تغذیه اطلاعات در حافظه SRAM در HMI ذخیره خواهد شد . بیشترین حجم در L*G= 65536 یا 64K خواهد بود . و اگر حجم Recipe بیشتر از این مقدار شود ،یک پیام هشدار به شکل زیر دریافت خواهید کرد.

پیام هشدار حجم Recipe


برای ایجاد رجیسترهای 16بیتی Recipe در HMI دلتا ، کافی است وارد منو Option شده و Recipe را انتخاب کنید، بعد در پنجره ظاهرشده پارامترهای L و G را انتخاب کنید ، سپس آدرس شروع Recipe را انتخاب نمایید . می‌توانید در همین پنجره مقادیری که برای هر RCP در نظر دارید را وارد نمایید یا می‌توانید به‌صورت متغییر مقادیر آن را وارد کنید.

ساختن Recipe های 16 بیتی


برای تعیین RCPNO در صفحه HMI یک Numeric Entry ایجاد کرده و مانند شکل زیر در قسمت Type ، RCPNO را انتخاب کنید.

تعیین RCPNO در صفحه HMI

تعیین RCPNO در صفحه HMI


در گام بعدی رجیسترهای 16بیتی در HMI دلتا ، برای نمایش Recipe در صفحه HMI یک Numeric Display ایجاد کرده و در بخش Type ، RCP را با شماره مورد نظر انتخاب کنید. تعداد RCP ها طبق فرمول L*(G+1) محاسبه می‌شود ، یعنی برای L=3 و G=3 ، 12 عدد RCP خواهیم داشت که شماره آن‌ها از RCP0 تا RCP11 خواهد بود ، البته RCP0 تا RCP2 مربوط به Buffer بوده و دیتاهای اصلی از RCP3 تا RCP11 خواند بود.

نمایش Recipe در صفحه HMI


برای ارسال اطلاعات از PLC به HMI یا برعکس ، باید وارد منو Option شده و Configuration را انتخاب کنید . در پنجره Cofiguration ، وارد بخش Control Block شده و گزینه Recipe Control را فعال کنید . بیت اول و دوم ، رجیستری که به Recipe Control اختصاص داده می‌شود، دستورات Read و Write مقادیر Recipe می‌باشند.

پنجره Cofiguration


برای ارسال اطلاعات از PLC به HMI باید بیت اول را یک کنید ، یعنی مقدار 2 را در رجیستر مربوطه بریزید و همچنین برای ارسال اطلاعات از HMI به PLC ، بیت دوم را یک نموده و مقدار 4 را در رجیستر بریزید . می‌توانید از دو کلید Set Constant برای اجرای دستور خواندن و نوشتن Recipe ها استفاده کنید.

پنجره Set Constant

تغییرات در پنجره Set Constant در HMI دلتا


به‌عنوان‌مثال جهت تغییر مقادیر Recipe ، اگر رجیستر $100 را به‌عنوان آدرس در پنجره Recipeانتخاب کنید و L را 3 در نظر بگیرید ، رجیسترهای $100 و $101 و $102 به ترتیب مقادیر L1 ، L2 و L3 را در هر گروه Recipe تغییر می‌دهند. برای تغییر گروه Recipe ها باید RCPNO را تغییر دهید.

شکل زیر یک نمونه از برنامه برای رجیسترهای 16بیتی در HMI دلتا (Recipe) است ، میتوان با استفاده از نکات گفته‌شده و دستورات مورد نیاز برای کنترل و خواندن یا نوشتن مقادیر همه نوع Recipe استفاده کرد.

به‌عنوان‌مثال جهت تغییر مقادیر Recipe


برای ذخیره‌سازی آخرین دیتا و یا بازگردانی آخرین داده‌ها از کلید Export/Import Recipe استفاده می‌شود. باید در تنظیمات محل ذخیره‌سازی دیتا را به صوت فلش مموری (USB) باشد و یا SDcard تعیین کنید.

محل ذخیره در پنجره Export/Import Recipe


همچنین باید نوع فرآیند را به‌صورت Export ( ذخیره‌سازی در فلش مموری یا SDcard ) یا Import (بازگرداندن آخرین مقدار ذخیره‌سازی شده بر روی فلش مموری یا SDcard) مشخص کنید و این مرحله آخرین گام تنظیمات رجیسترهای 16بیتی در HMI دلتا بود.

انتخاب عملیات در پنجره Export/Import Recipe در HMI دلتا

 



در این آموزش با رجیسترهای 16بیتی در HMI دلتا و نحوه فراخوانی و استفاده از این رجیسترها آشنا شدید. امیدواریم که مفید بوده باشد. نظرات خود را در بخش کامنت با ما در میان بگذارید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

2 × 1 =

X